Achtergrond informatie

 

Wat zijn Cloud diensten?

"De Cloud" is een verzamelnaam. Het woord "Cloud" refereert naar het internet, wat vaak als een wolkje of wereldbol wordt afgebeeld. Toch bedoelt niemand dat ze even gaan internetten met kreten als: Cloud Computing, werken in de Cloud en Virtualisatie.

Feitelijk betekent het dat er bepaalde diensten via het internet (de Cloud) worden gebruikt. Deze diensten hebben een bepaalde functie. Dit kan bijvoorbeeld een bestandsopslagdienst zijn zoals Dropbox of iCloud. Cloud computing gaat veel verder dan dit!

Een ICT omgeving van een bedrijf met 100 werkplekken bestaat uit veel meer onderdelen dan alleen bestandsopslag. Met de nieuwste technieken kan de volledige ICT omgeving in De Cloud worden geplaatst.

Bouw uw ICT Omgeving

Λ Achtergrond informatie
   » De Cloud Lagen
          » IaaS
          » PaaS
          » SaaS
   » De Cloud Typen

» Online werkplek
» Software integreren in de Cloud

» Servers (VPS)
» Server Appliance

» Storage (disk opslag)
» Private Networks (Virtual)

 

Cloud diensten connect your officeDe Cloud Lagen

IaaS PaaS SaaS
Volledig uitgeschreven: Infrastructure as a Service. IaaS betreft het beschikbaar stellen van harddisk opslag, Processors, werkgeheugen, enz. Het betreft de Infra. Volledig uitgeschreven: Platform as a Service. PaaS is de laag bovenop de Infra en vertegenwoordigd de "beheer" laag waar zaken zoals databases en gebruikersaccounts worden beheerd. Volledig uitgeschreven: Software as a Service. SaaS zijn de eindapplicaties zoals bijv. Dropbox, Online Backup of een administratie programma. Het is de Software laag.


De Cloud Typen

Publiek Privaat Hybride
Bij een Public Cloud staan alle software en de bestanden op de servers van Connect Your Office. Connect Your Office beheert de omgeving. Bij een Private Cloud is de infrastructuur in beheer bij de klant zelf. De systemen kunnen bij de klant staan, of gehost worden door Connect Your Office. Een Hybride Cloud is een combinatie van de 2 werelden. Bepaalde services uit de Public Cloud worden gekoppeld aan uw Private Cloud.

Service Updates

Geen meldingen26.03.19 @ 08:30. Er zijn geen storingen bekent.

Product Blog

  • 26 Maart 2019 NEWS FLASH: Wij zijn verhuisd naar de datacenters van SmartDC